Neerslag, temperatuur, CO2

Er zijn verschillende factoren die invloef hebben op het klimaat op aarde. In dit blog ga ik drie van deze factoren behandelen. De factoren die ik ga behandelen zijn neerslag, temperatuur en CO2.

Neerslag

Door de klimaatveranderingen zal de neerslag ook veranderen. In Nederland zullen wij extremer weer krijgen. Hier hoort de neerslag ook bij. Wij zullen meer korte en extremere buien ervaren, dit begint steeds meer te lijken op een tropisch klimaat. Het klimaat op aarde schuift als het ware een beetje op. Hieronder is een grafiek te zien met de neerslag in de afgelopen jaren. Er is nog geen grote verandering te zien, maar dit zal er waarschijnlijk in de toekomst wel bijzijn.

Image result for neerslag grafiek

Temperatuur

De temperatuur zegt hoe warm iets is. De temperatuur is zeer interressant om naar te kijken als we het over klimaatverandering hebben. Wel moeten we dan kijken naar een gemiddelde temperatuur van bijvoorbeeld 20 of 30 jaar. 

CO2


CO2 is de stof die wij zien als het grootste broeikas. Deze CO2 houdt de zonnestralen tegen. Dit wil zeggen dat als er een zonnestraal weer door de aarde wordt weerkaatst, tegen wordt gehouden door de laag CO2. Door deze laag CO2 wordt ook de warmte van die weerkaatste zonnestraal opgevangen. Daardoor stijgt de temperatuur.





Reacties

  1. Beste Bram,

    Je zegt dat ook de neerslag door de klimaatverandering verandert, maar wat zijn hier de specifieke oorzaken van? Waarom is het interessant om naar de temperatuur te kijken betreffende het klimaat?

    Groetjes,
    Giulia

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Sneeuwbalaarde, woestijnaarde en broeikasaarde

Terugkoppelingsmechanismen

Klimaat algemeen